Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/altan-inspiration.dk/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Kattesikker altan. Gør din altan til et sikkert sted for din kat

facebook-rain-altan pinterest-rain-altan instagram-rain-altan googleplus-rain-altan

Den kattesikre altan

altan-kattesikker

Kattetræner Michelle Garnier fortæller om hvordan du gør din altan til et skønt uderum for din kat.

"For en del år siden boede jeg i en lejlighed på 1. sal i en etageejendom med altaner en suite. 3 af disse var mine.

En sommer fortalte naboerne, at min kat tog sig regelmæssige svingture (læs sprang) fra altan til altan, vandrede rundt i deres lejlighed og tog hjem af samme vej! og jeg tænkte ... og hvis hun faldt! 

Det kan være at katten har 9 liv, men statistikkerne fortæller deres triste virkelighed. Katte falder og brækker ryg og hals. Derfor er det allerførste, som skal tænkes når man har kat og altan, sikkerhed, medmindre du har tænkt dig at holde vagt.

Katte er meget hurtige, og kommer der en bi eller andet spændende forbi, har du ikke mange chancer for at stoppe den.

Sådan gør du

Dette sikkerhedsnet kan laves af fiskenet eller andet nylon, som kan modstå kattens skarpe kløer, eller metal, f.eks. hønsenet. Det er ikke blot nettet, som er vigtigt. Hæftningerne skal være sikre og skal tjekkes jævnligt. Katten er nemlig meget dygtig til at finde smuttevej, når den har behov for det.

Og der skal også sættes net på toppen, hvis man har en helt åben altan. Katten kan springe 5 til 7 gange sin egen højde i ét hug. Dette net skal tillade katten til at se ud. For det første er katten nysgerrig, og for det andet er det vigtigt for alle levende væsner at se, hvor de forskellige lyd kommer fra af hensyn til stress og fare.

Der skal ikke bruges bambus eller gardin. Katten skal kunne se ned på gaden eller i gården, så den kan følge med i hvad der sker. Det betyder, at hvis altanen er lavet af træ eller andet ugennemsigtigt materiale, skal du have stole eller borde, som gør det muligt for katten at se ovenover kanten. Den vil helt naturligt søge højden for at kunne se, og derfor er det en god idé at have forskellige niveauer, som katten kan bruge.

Se hvor fint Mikala har indrettet kattenes altan her

Stole til at slappe af, bord eller andet til at danne sig overblik. Det er desuden en god ting at bruge forskellige materiale, således at katten lærer forskellige underlag at mærke og kende. Den bliver miljøberiget og på den måde bidrager du til at katten får kendskab til endnu flere informationer. 

Katten er ikke nødvendigvis aktiv på altanen, mange kan lide at mærke luft, da den indeholder mange informationer om det sted, hvor katten bor. Katten registrerer disse informationer via næsen, men også via sin pels og sine poter. Kattens krop er en stor følereceptor. Indretning af altanen

Katten skal kunne være i læ både for vind, regn og sol. Både de meget lyse og de mørke katte er følesomme over for solen, og de skal kunne gemme sig fra de stærkeste solstråler. Der skal være vand, og der kan man udnytte solen til at have en lille fontæne på soldrevet pumpe, som giver både underholdning og frisk vand.

Se her, hvilke planter der er giftige for din kat

Kattens vandskål skal holdes i skyggen, og det kan ikke anbefales at sætte madskålen udenfor, da foderet hurtigt bliver fordærvet i sollys og varme.

Mange katte kan lide at ligge på fugtige underlag. Mange katteejere bemærker at katten går i brusekabinen og lægger sig, når man har taget brusebad. Det er ganske nemt at indrette en lille have. En kasse som er dækket med plastik og fyldes med jord.

Der sås græsfrø, små blomster og et lille træ, hvor katten kan ligge og nyde altanen. Desuden spiser katten græs for at skubbe hårboller ned af tarmen, og er derfor en god hjælp for katten, som om foråret “smider” sin vinterpels.

Katten skal også kunne hvile og sove uforstyrret, en kurv ellen en papkasse kan bruges til formålet. Disse steder har også til fordel at katten ikke ligger i træk. Katten kan godt blive forkølet

Pas på de giftige planter. Der findes mange giftige planter, bla. alle løgplanter. Derimod er blandt andet roser og hortensia er helt fint for katte og danne også skygger.


 

Michelle Garnier giver gode råd om katte på altanen

Artiklen er skrevet i samarbejde med Michelle Garnier.

Michelle er en af Danmarks mest anerkendte kattetrænere og adfærds-eksperter.

Hun udvælger og træner blandt andet katte til 'skuespillere' i spillefilm og reklame.

Michelle Garnier hjælper også katteejere, hvis kæledyr har adfærdsproblemer.

Besøg Michelle Garniers hjemmeside herBesøg Michelle Garniers hjemmeside herDer er også katte på læsernes egne altaner

Besøg kattene Mikkel og Malle.

kattesikker-altan

Flotte foderbrætter til altanen

foderbraet

Mest læste artikler

Smukke altankasser

Bøger

Cafésæt til altanen