Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/altan-inspiration.dk/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Giftige planter. 15 planter, din kat ikke kan tåle

facebook-rain-altan pinterest-rain-altan instagram-rain-altan googleplus-rain-altan

Planter, der er giftige for din kat

giftige-planter-kat

Din kat er fra naturens hånd udstyret med instinkter og smagsløg, der hjælper den med at vurdere, om en plante er sikker at spise eller ej. Nogle gange går det dog galt, og hvert år mister katte livet, fordi de har spist noget, de ikke kunne tåle. Du skal især være opmærksom, hvis du har en killing eller ungkat, der stifter bekendtskab med disse planter første gang. Det er nemlig især de unge katte, der kommer til at spise ting, der kan gøre dem syge.

Ældre katte kan dog også komme til at spise giftige planter (eller have en allergi, der gør at de bliver syge), så hold øje med, hvad din kat spiser på altanen. Får din kat reaktioner som opkastninger, diarré, svimmelhed eller lignende, så er det en stor hjælp for dyrlægen, hvis du kan oplyse hvad din kat har spist.

Farlige forårsblomster

Mange af de mest populære forårsbebudere er desværre giftige for katte. Det gælder alle løgplanter som påskeliljer, perlehyacinter, krokus og tulipaner. Også juleroser, alpevioler og primula kan give problemer. Nogle af de klassiske grønne planter som efeu, vedbend, buksbom og tuja er også giftige, så sørg for ikke at have dem i dine altankasser.

Sommerblomster

Har du kat på altanen, så bør du holde dig fra at sætte populære planter som hortensia og fuchsia i dine krukker. De kan give ganske voldsomme reaktioner hos nogle katte. Andre elskede – men giftige - sommerblomster på altanen er ærteblomster, stedmoder, lobelie, akeleje, digitalis/fingerbøl og løjtnantshjerte.

Alle planter i liljefamilien er giftige for katte: Lige fra forårets smukke liljekonvaller til pinseliljer og madonnaliljer. Blandt klatreplanterne er både klematis, blåregn, guldregn og kaprifolie giftige.

Noget af det, der måske overrasker dig er, at der også er planter fra køkkenhaven i krukker, der kan give reaktioner hos katte. Det er især rabarber, purløg, koriander og kartofler.

Jule-mavepine

Når du julepynter din altan, så undgå planter som julerose, hyacinter og mistelten. Der er i det hele taget en lang række af julens blomster, der er farlige – også dem, der bruges indendørs.

Du kan se flere planter, der kan være farlige for din kat på hjemmesiderne http://siamis.com/Helse/kattevenligeplanter.html og på http://www.giftigeplanter.dk


 

Michelle Garnier giver gode råd om katte på altanen

Artiklen er skrevet i samarbejde med Michelle Garnier.

Michelle er en af Danmarks mest anerkendte kattetrænere og adfærds-eksperter.

Hun udvælger og træner blandt andet katte til 'skuespillere' i spillefilm og reklame.

Michelle Garnier hjælper også katteejere, hvis kæledyr har adfærdsproblemer.

Besøg Michelle Garniers hjemmeside her


 

Flotte foderbrætter til altanen

foderbraet

Mest læste artikler

Smukke altankasser

Bøger

Cafésæt til altanen